Aben og firbenet

Udgivet af Vittigheder-jokes.dk

Aben og firbenet

Der var engang et lille firben, der kravlede rundt i junglen. Det levede et stille og fredeligt liv, og tilbragte det meste af sin tid med at ligge i solen og fange insekter som det kunne spise. Firbenet var som sådan meget godt tilpas, men med jævne mellemrum kunne det godt blive en smule rastløst, og havde for vane at få bragt sig selv i uheldige situationer, simpelthen fordi det kedede sig og var nysgerrigt.

En dag hvor firbenet kravlede rundt oppe i et træ, stødte det på en abe der sad og røg en kæmpestor joint. Det synes firbenet så meget spændende ud, så det kravlede hen til aben og spurgte hvad den lavede.

Aben forklarede firbenet, at den var i gang med at ryge en kæmpestor joint, hvorefter den spurgte det lille firben, om det havde lyst til at prøve. Det ville firbenet mægtigt gerne, så det fik sig et par sug.

Firbenet, der slet ikke var vandt til at ryge den fede, blev selvfølgelig hammer skæv og så både sol, måne og stjerner. Træet gyngede og dansede, og dets mund blev tør som sandpapir

Har du det dårligt?, spurgte aben.

Puha!, svarede firbenet, jeg tror lige at jeg skal ned og have noget vand!

Firbenet kravlede ned af træstammen og zigzaggede i retning af floden. Det fik det mere og mere dårligt, og fik kun med nød og næppe slæbt sig ned til flodbredden, hvor det lå og kastede op i lårtykke stråler.

Imens firbenet lå der ved flodbredden, stak en krokodille pludselig snuden op over vandet. Krokodillen kiggede lidt på firbenet der lå og havde det stramt, og fik helt medlidenhed med den lille fyr.

Halløj kammerat, hvad er der sket med dig? Spurgte krokodillen.

Firbenet forklarede: Jamen, det var fordi der sad en abe oppe i et træ og røg en kæmpestor joint, og så lokkede det mig til at prøve, og nu har jeg det bare helt vildt dårligt…

Det kan den abe sgu ikke være bekendt, sagde krokodillen. Nu går jeg lige op og tager et alvorsord med den!

Firbenet blev liggende ved flodbredden, og imens gik krokodillen op og bankede på træet, hvor aben stadig sad og røg den fede.

Aben kiggede ned på krokodillen og spærrede forskrækket øjnene op:

Årh hvad mand! udbrød det, hvor meget vand har du lige drukket???

Kategorier: Platte